lördag 28 januari 2012

Släng INTE era räkskal!

Ge dem till mig om du inte vill ha dem. :) Jag gjorde världens godaste laxsoppa på räk och kräftskal idag. Tar en kvart extra men jädrar vilken smak det blev! Fräs upp skalen i olivolja och smör, rör hela tiden. Häll på vatten så det täcker och skicka ner morot, lök, vitlök och rotselleri eller vad du har hemma och tycker passar. Tomatpuré, timjan, paprika pulver och några puffar cayennepeppar. Koka ihop 10-15 minuter, sila och låt fonden reducera. Red med grädde och salta. Jag kokade potatisen (små bitar) nästan helt klar innan jag la ner laxen. Färsk lax behöver inte många minuter för att bli klar. Blir salig av bara doften!

2 kommentarer:

  1. Herre Du så gott det låter. Nästa Nyårsmiddag kanske ;)
    P&K

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev tokbra! Om inte KJ är hemma så kan det serveras när som! P&K

      Radera