onsdag 2 maj 2012

Leker trädgårdsmästare

En skön samling. Två sorters oregano, fransk dragon, gräslök, slätbladig persilja, citronmeliss, lavendel, pepparmynta, tre sorters timjan, kryddsalvia och ananassalvia. Nu är det bara resten av rabatten kvar. Men det får ta sin tid. Tror att det kan bli en fortsättning i framkanten med lavendel och stenar.

4 kommentarer:

  1. Fördel att ha en altan mellan rabatt och trädgårdsland måste vara att onkyttet från gräsmattan inte sprider sig alls lika lätt. Mina land intas (oavsett hur tätt det planteras) av teveronica, förgätmigej och styvmorsviol. Ibland vackert men jag vill gärna välja växter själv. Senast försökte jag göra tvärtom och planterade libbsticka och malört. Libbstickan dog (till systers oerhörda förvåning då den tar över hela hennes trädgård) men malörten lever fortfarande...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar "gluggen" i altanen massor. Både snyggt och praktiskt. Nu ska jag bara komma på en övergång till resten av rabatten. Men det ger sig nog. Inte bråttom med det. :)

      Radera
  2. Jag beundrar dig, själv är jag en katastrof i planteriet, både inne och ute.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inne är det lite sådär. mina blommor blir väldigt tåliga. De som inte klarar torka överlever inte. Brutalt enkelt. Ute är faktiskt roligare. :)

      Radera