lördag 28 april 2012

Gästrumsgardiner

Bildkvalitén är inte toppen men ni får kanske en aning om hur färgerna funkar. Vilket jag tror de gör. Behövdes lite mönster på tyget för att det ska ge rummet lite liv och värme. Inte min starkaste sida men jag försöker få vårt hus lite mer ombonat och "vårat". Det bruna runt fönstren ska bort men det kommer lite senare i planeringen.
I vardagsrummet ska det vara två olika tyger och det ena köpte jag idag. Ett enkelt vitt med lite grövre trådar i som bildar rutor. Enkelt, snyggt och dessutom billigt. Fortsättning följer.

Lördagsgodis!

Knäckigt havretäcke med kolasmak. I receptet står det rabarber och det blir säkert suveränt (i sällskap med jordgubbar om du frågar mig) men jag tog mango och hallon. Lätt att svinga ihop och galet gott!

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1,8 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap
  • smör till formen
  • vaniljglass till servering
  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
  4. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg. Servera gärna ljummen med vaniljglass.

Man är en tuff kille

fredag 27 april 2012

Behåar med större omkrets

Vi har en suverän leverantör som tänker på de flesta kvinnor. De har ett franskt märke, Huit, till den lilla bysten, Freya, Fauve och Fantasie har lite blandat och Elomi har större omkrets. Just Elomi har jag kanske varit lite långsam med att lägga in i webb-shoppen men jag har sålt en hel del av de här två.
Hermione
Lara
Och de har båda varit mycket uppskattade. Rejäla, kvinnliga och snygga. Hermione har dessutom en lite luftigare kupa vilket gör att man inte blir så varm. Men den har ändå lite extra sidosupport på kupan i form av en spets. Supersnyggt! Lara är superstabil och har så vackra detaljer. Ett smycke! Nu finns även nyaste nya Rebecca upp till 90 i omkrets.

Vår egen sportbehå tillverkas upp till 95 och det hade kunnat utökas men jag har varit tvungen att bromsa där. Hoppas det är något jag kan erbjuda i framtiden. Elomi har däremot en sportbehå och en mindre serie av badkläder. Maila mig gärna om det är något som är intressant! Jag ska få dem på plats innan det blir badsäsong på allvar.  :)

torsdag 26 april 2012

Slå knut på sig själv?

Ibland går inte allt som man vill. Hade ikväll bokat ett event i en liten butik. (Ingen av mina butikskunder). Fick avboka för att jag hade missat en dubbelbokning. Jag erbjöd mig därför att ge deras kunder en (mycket) fin rabatt och prover att titta på men de tackade surt nej ett tag efter vårt samtal. Jag försöker verkligen alltid ställa upp och ibland kör det ihop sig och jag misslyckas. Varför skriver jag nu detta i min blogg? Jo jag vill skriva min version och förklara att trots mina höga ambitioner så går det inte alltid att få till så att alla blir nöjda. Jag tar motgångar lite dåligt bara och jag hoppas ni orkar se baksidan också.  ;)

Ny typ av T-shirtbehå!


Man kollar in en traktor

onsdag 25 april 2012

Lite 50-talsfeeling!

Kjol till bikinin!

Ny ridtrosa med långa ben!

Det här är en spännande ny produkt. Det är en ridtrosa med långa ben som saknar sömmar i grenen. Den är framtagen med hjälp av en proffsryttare i Tyskland och är mycket välgjord. Tunn och följsam i suverän kvalitet. Tillverkaren heter Anita och de har under många år (typ sedan 1800-kallt) tillverkat underkläder av väldigt hög kvalitet. Visade denna under Eurohorsemässan i februari och fick redan då beställningar. Absolut en bra produkt för dig som vill ha långa ben på trosan när du rider. Kanske även finns andra som skulle gilla den?

tisdag 24 april 2012

Byter visitkort och blir inspirerad

Connect Väst håller i ett väldigt trevligt event idag. Man vet aldrig vad det ger. :)

måndag 23 april 2012

En härlig eftermiddag!


Så kul Karl-Herman hade med Cinas hund Penny utanför stallet idag. De lekte länge tillsammans. Har aldrig sett en hund och ett litet barn leka jage förut. Kul! Sedan lekte han med stenar och gav dem till hunden som tog emot dem. Urgulligt!

Man är en trött onge

fredag 20 april 2012

Man är en copycat

Vi slappar lite...

Inte ofta det händer och det är korta stunder. Men mysigt är det. :)

torsdag 19 april 2012

Det finns färg...

Och så finns det skitabra färg! Började måla fönsterkarmarna i vardagsrummet och hade en grundfärg som torkade så snabbt att det blev värsta ränderna. Visst jag är säkert petig och det hade kanske inte synts men den var frustrerande att jobba med. Så började vissa delar av den bruna lasyren blöda igenom den vita grundfärgen. Insåg att jag kommer kanske behöva en annan grundfärg. Det var ju bra för den här är mycket mer lättjobbad. Det är fortfarande astrist att petmåla men nu känns det lite mer uthärdligt. Och snyggt blir det. :)

onsdag 18 april 2012

Vackra fjärilar!

Nu är de på plats och jag tycker de är underbara!

måndag 16 april 2012

Vi inreder

Jag kan flyga!

Lite pepp så här en vanlig måndag i april.  :)

söndag 15 april 2012

Bit för bit...

Spacklar, slipar och målar fönster varje dag. Det är galet trist men som det lättar upp att se det bruna bli vitt.

torsdag 12 april 2012

Tankar om sockor...

Jag har alltid "käkat" hälarna på mina sockor. Jag går väldigt mycket med jodphurs i stallet och det är säkert en av anledningarna. Till den dag jag började handla av craft. Nu har jag låddan full och de håller suveränt bra. Visst, de kostar en slant men om man slår ut det på hållbarheten så tjänar man på det. Utan tvekan. Nu funderar jag på om jag ska lägga in en större samling sockor i webb-shoppen. Sockor som håller är bra om än måttligt spännande.
Tillägg: idag har vi den här lilla samlingen i shoppen.

onsdag 11 april 2012

AW på fredag?

Jag bara älskar den här tröjan. Mycket träffande. Jag har bara en unge men det räcker när mannen är förkyld och hostar samt katten är supersocial mitt i natten. Det regnar och han kan faktiskt inte gå ut. Katter gillar inte vatten. Bara spott. Så nu vet ni det.  :)

Jag vill ha gästbloggare!

Bara ta kontakt med mig via mail så ser vi vad som händer.  :)

Gå med torra kalsonger!


Snott direkt ur ett mail från nöjd kund, kunde inte låta bli. Hon är bara för skön!  :)

"Kan verkligen rekommendera den bikinitoppen för oss storbystade, den var riktigt snygg på och tuttarna ser fina ut i den också, inte så där tillplattade och konstiga som de kan göra i vissa av bikinisarna som man provar."

Den här svarta tankinin finns i ett begränsat antal till ett väldigt bra pris. Gillar idén med att man kan byta till vilken bikinitrosa man vill. Svart passar till allt? Smartare än baddräkt om man är vid stranden då det är enkelt att byta till torra brallor efter bad.  :)

tisdag 10 april 2012

Försenat Påskgodis!

Eftersom jag tog ledigt hela påsken så presenterar jag nu den andra av vårens- och sommarens nyheter. Den här godbiten kallas Tabitha. Den börjar på B och går upp till GG. Superläcker med ett missoni-inspirerat mönster och som vanligt suveräna detaljer. Behöver du friska upp minnet så är Annalise från Fauve den första av vårnyheterna. Har redan sålt en del av den och jag lovar att den är populär!

En lång lat helg!

Vi har grävt, lekt, ätit och druckit choklad i trädgården. Ätit god middag hos Snäckan och hennes familj. Försökt kurera en mansförkylning (alla vet hur svårt det är;). Spacklat, slipat och målat fönster. Astrist men det ska bli bra och vitt. Avskyr alla bajsbruna lister och nu ska de bort. Vackra Sassen har fått sin uppmärksamhet. Ätit en hel del godis. Som man ska göra på påsk. Typ.  :)

söndag 8 april 2012

Krusbärssandlådan borta

Nu får vi bara hålla tummarna för att den överlever. Och de andra 10-14 som står på tur. Smidigt projekt vi har gett oss in på. :) Det här kanske kräver sin förklaring. Det har troligen funnits en sandlåda här. Ramen fanns kvar. Eller iaf halvruttna rester av den. Däri fanns det krusbärsbuskar och annat ogräs i form av mindre träd. Den har jag nu kämpat med för att få bort. Så har vi flyttat en av alla de rhododendronbuskar som står utefter norra husväggen. Lite risky business att flytta den hit då de kommer hamna i solljus. Men vi får se vad som händer. Jag hoppas att de kommer trivas och ge oss bättre insynsskydd mot gångbanan som går på andra sidan staketet. Jag har inget emot människor men jag vill gärna välja vem som tittar in.  :)

Under busken ska jag flytta krokusar från en rabatt som ska bort.

fredag 6 april 2012

torsdag 5 april 2012

Under påsken ska man vila?

Inte här. Far renoverar balkong och vi ska byta några brädor på altanen. Kommer ha härlig träningsvärk i morgon efter allt sågande. Vi bara roar oss. :)

onsdag 4 april 2012

Prinsen på ärten

Tester genom åren

“Suverän under ridning och i stallet.” 
❥Test i Ridsport 2006

“Superstöd. Håller brösten perfekt.” 

❥Test i Friskispressen 2007

“Bekväm trots åtsittande. Passar alla aktiviteter. Ypperlig för storbystade. Värd pengarna. Kraftig knäppning, hållfast utformning, bysten sitter på plats.” 

❥Test i G-P 2008

“Bäst studsfaktor. Superstadig! Prisades av alla oavsett bröststorlek. Håller verkligen brösten på plats.” 

❥Test i Friskispressen 2009

“När den väl sitter på är den underbart stadig och håller tuttarna i ett järngrepp! Mycket bekväm och mycket bra passform.” 

❥Test i Blossom 2011

“Byglarna känns överhuvudtaget inte utan ger bara ett behagligt extrastöd. -För första gången någonsin glömde jag bort bysten när jag sprang. Inget skumpande, skavande eller kasande. En vinnare!” 

❥Test i Allers 2012

måndag 2 april 2012

Paushäst

Saknar tiden att blogga just nu så ni får en vacker Sassetass att titta på. Lite trist kvalitet dock. Återkommer så snart jag vänt färdigt på mina papper.