måndag 10 mars 2014

Kryddträdgården är på gång!

Sent i går eftermiddag så gick jag ut i trädgården och tog bort lite vissna kvistar. Helt stilla ute. Underbart. Krokusarna har blommat ett bra tag. Rabarbern är på gång. Bland kryddorna är gräslöken redan stor, oreganon rejäl, franska dragonen, grönmyntan, pepparmyntan och citronmelissen är på väg. Timjan och salviorna har stått fina hela vintern. Är lite osäker på salviorna, om jag ska klippa ner dem nu eller inte? Plantan med timjan har jag haft i många år och den är grymt tålig.
Fortsätter det att vara så här milt en vecka till så ska jag börja gräva. Ska flytta de Engelska rosorna och två blåbär. Så ska jordgubbar och smultron få ett eget land med nät över så inte fåglarna moffar i sig våra bär. Blir så sur!
Det tunga projektet i vår blir att ta bort en kompost som de förra tomtarna ägarna har satt på gräsmattan. Den är både ful och i vägen. Så är den stora frågan om vi ska orka flytta de sista rhododendronbuskarna?! Klippte ju ner dem förra året och det är ingen lek att gräva upp och flytta dem... Men de ger ett trevligt insynsskydd mot gångbanan då de är vintergröna. Vi får väl se vad vi orkar och hinner med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar