lördag 29 november 2014

Trolldeg, ponny och julmarknad

Förstå hur kul det är med trolldeg. När dessutom pepparkaksformarna kom fram så var han ostoppbar. Erkänner att även både jag och morfar har pysslat lite. 
Så lånade vi busponny på promenad. Ruskigt pigg och började med bockbus men med ett rejält tag så travade hon fint och Buset satt hyfsat stabilt. 
På förmiddagen var vi på årets tredje julmarknad. Denna gång Tavlebord på vägen ut mot Ellös. Obervera att det inte ens är december ännu... Brukar aldrig vara på dessa tillställningar men helgerna är lite lugnare nu. Köpte en flaska Orustäpplemust och fikade med mor, mormor och moster. Mysigt!

torsdag 27 november 2014

Möblerat om

Före...
Efter...
Här har vi lite "före och efter". Buset är så stor nu att jag vågar plocka bort gallret framför kaminen. Känns som vi fick tillbaka fem kvadrat. Inte för att vi lider brist på plats men det blev väldigt bra. Älskar det stora fönstret ut mot trädgården. Där tänkte de helrätt. Men vad tycker ni om spottarna i taket?! Orange. Har lite hatkärlek till dem. De är så kopiöst fula men det kan inte bli mer 70-tal. På något sätt lite humor att låta dem sitta kvar. Det är så mycket annat "original" som försvinner. Som tur är. Jag är inget fan av 70-talsdesign men försöker inte göra huset till något annat än vad det är. Dock går det inte fort. Skulle vilja ha spisen putsad så den blir jämn och byta klinkern framför. Men jag har ju liiite annat att syssla med också. Så nu ska jag packa snygga blå Rebeccor som äntligen kommit in på lager.

onsdag 26 november 2014

Goodbye Kitty?

"Förr i tiden" gick jag aldrig i mjuka brallor. Det var jeans från morgon till kväll. Det är lite annorlunda nu. Det är rätt mysigt att ta på sig slappekläder efter kvällsduschen. Har haft ett par rätt länge nu. Lite för länge. Kan nog se genom tyget på knäna. 
Så idag köpte jag en ersättare. Utan Kittytext på rumpan. Kanske inte den mest spännande färgen men jag känner mig måttligt läcker i mintgrönt och bubbelgumsrosa. :)

måndag 24 november 2014

Stolt!

Jäklars vilket roligt pass jag körde på gymmet ikväll. Box. Tempo och mycket slag. Jag körde på som en liten iller. Dock var jag ensam över och fick sparra mot instruktören. Det betyder att jag gjorde övningarna två gånger. Tjohej och kämpa på! :) Men det var väldigt bra då jag fick lära mig tekniken effektivt. Är enormt imponerad av mig själv. Jag orkade. Och det var superkul! Men högerarmen kan vi nog säga hejdå till ett par dagar. :)

TGIM

Så här snygga var vi på lördag eftermiddag. Jag tränade på lördag morgon och fipplade runt hemma lite innan jag begav mig mot Halmstad där pojkarna var. Stannade till och kliade på häst och matade med äpplen. Söta Sassen. Överraskade Buset på ett Café när jag kom fram till Halmstad. Fick världens längsta kram. Iväg och in i en park som är favvon och han köpte inte ens att vi skulle gå till leksaksaffären. Pippiparken är bäst. När vi väl fick hem honom så la vi oss i soffan och kollade på Marsha och Björnen. Lika slut båda två. Men gissa om jag är nöjd när vi båda myser i soffan samtidigt.

På söndagen drog vi till en julmarknad på Wapnö. Otroligt många utställare och jag köpte bl.a. kanderade cashewnötter. OMG! Helt makalöst goda. Måste prova att göra själv. Det fanns en tafatt tomte som t.o.m. Buset blev mycket misstänksam mot. "Är det den riktiga tomten?!" Så fick jag köpt en liten julklapp till mor. Den får ni se efter jul. 
Efter marknaden drog vi iväg och kollade mattor och tapet till tvättstugan som behöver en rejäl uppfräschning. Den har nu en sliten grön plastmatta och tapet som håller på att rulla av väggarna. Och brunt brunt brunt. Visst hade det varit finare med kakel och klinker. Men jag känner inte att det är värt pengarna. Det är ett rum man tvättar i. Det ska bara vara fräscht och lättstädat. Jag ska visa er före och efterbilder. Nu är det dags att sätta igång och packa paket. Hej måndag!

fredag 21 november 2014

Fredagsmys eller bajs?

Ica har dadlar i lösvikt. Hade tänkt göra en slags chokladbollar av dem. Går så där. Äter upp dem hela tiden. Nu blir det soffhäng efter många timmars tågåkande. Hör också att kudden ropar på mig. 

Häftig vecka och nu tågstrul

Nu korv med bröd i Västerås. Hit skulle jag inte. Men SJs vägar varierar tydligen. 
Annars har resten av veckan varit annorlunda. Två journalister i onsdags och möte med Mode Inkubatorn i Borås i går på fm. 
Lämnade Kalle-pojkarna (de tvåbenta) på tåget till Halmstad. Seriös liten kille åkte buss för första gången till Göteborg. Sedan blev det jobba jobba jobba tills kvällen. Upp halv sex idag och nu är jag snart i Eskilstuna. Ska besöka en av mina åf där. En grymt bra butik vid namn Guldklimpen. Så duktiga!
Tänkte fixa med huset i helgen men jag har lagt om planerna. Det blir att köra ner till Halmstad i morgon istället. Jag kommer behöva hasa omkring lite. :)
Så nu får ni hålla tummarna att resten av dagens tågresande går bättre...

onsdag 19 november 2014

Vilken dag!

Igår var det dags att vara med i Almis "Pitcha din idé". Det var 40 olika idéer som tävlade. Lämna på dagis och störta iväg till stan. Skönt att det var lugnt på vägarna och plats på parkeringen. Sådant som kan ställa till det. Tävlingen gick på Stadsbiblioteket samtidigt som Nyföretagardagen. Så 10.15 blev jag insläppt i ett megavarmt pytterum med två jurymedlemmar. Jag var så rädd att inte hinna på mina fem minuter att jag glömde andas i början. Svettigt. Belönade mig med fika och läste lite på min nya bok. Svårt att hålla fokus så det blev inte mycket läst. 11.45 var det dags att höra vilka åtta idéer som gått vidare. Mitt namn lästes upp som nummer två. Lycka och nerver! Det var dags för mig 12.30 så jag slapp vänta så länge. Andra gången bestod juryn av sex personer. Nu hade jag bättre flyt och ett skönt lugn. Det var bara roligt. Trygg och stark. Bästa känslan.

Nu blev det dock mycket vänta. Efter den här andra pitchen så var jag helt dränerad. Hade inte ätit lunch eller druckit vatten så jag drog ut på Avenyn för att "leta mat". Sicken tur att jag hittade ett sushiplace. :) Gick tillbaka till biblioteket och hade ett möte med Claes som är Innovationsrådgivare på Almi. Vi kommer ses igen för helt plötsligt var klockan 15.30 och det var dags för prisutdelning. Lite högre puls men jag hörde på första meningen när de läste upp motiveringen att jag hade fått tredje pris. Då blev jag lugn.
Vansinnigt roligt! Det är ju dessutom en jury som jobbar med att hjälpa bolag växa. Inga glada tomtar utan kunnigt och kompetent folk. Efter prisutdelningen så åkte jag på inrådan av KJ till Systrarna Kanold och köpte finchoklad. Gissa om jag har sovit hårt i natt?! Alla grattis jag har fått på Facebook är överväldigande. Jag är så glad och nu ska jag "bara" genomföra min idé också. Det är nu den roliga resan börjar.

söndag 16 november 2014

Gudagod getost!

Var på julmarknad i Sundsby idag. Den här osten är mer än god. Vi får se om det finns något kvar till KJ på tisdag. :)

lördag 15 november 2014

Småkryp

Var på bio i går. Buset är ledig på fredagar så när KJ jobbar borta är jag ledig. Vi har pratat om att se filmen småkryp. Nu kom vi iväg och den var väldigt fin. Otroligt välgjord och smårolig. Satte väl inga större spår men värd att se. Dock kan jag ruttna på att volymen är så sjukt hög. Även Buset muttrade att det gör ont i öronen. 
Söta lilla nyckelpigan som hade huvudrollen. 

onsdag 12 november 2014

Obekväma bh:ar?

Nu vill jag veta hur många av er sköna kvinnor det är som slänger av sig bh:n när ni kommer hem? Och jag vill helst veta din storlek så jag kan veta om storlek hör samman med detta. Det är lite bråttom så svara här eller på Facebook. Kommer använda uppgifterna för att beskriva problemen med obekväma bh:ar men absolut inga namn. Så pretty pretty please hjälp mig! :)

Gör om, gör rätt!

Ja sötaste kisse, du är underbar! Men du är också stor och trycker på mina tangenter...
 
Så då tar vi fram lådan. Häpp, så sover kisse gott och jag kan jobba vidare. :)

tisdag 11 november 2014

Men hur tänkte ni här?!


Tror jag garvar ihjäl mig. Detta kom i ett mailutskick från Telia. Vem har kommit på att sätta denna bild till den rubriken?! Knappast någon som har egna barn. Men tack för dagens råaste skratt! Jodå, jag förstår att det ska symbolisera att man kan vara mer med sina barn men det är fortfarande komiskt. Lyckliga mamman jobbar produktivt med sin stillsamma bebis i knät. Nu skrattar jag igen. Tack Telia!

Webshopen stängd 10-12 idag

Jag är själv lite nyfiken på hur den kommer se ut när det startar upp igen. :)

måndag 10 november 2014

Ponnymamma?

Vi fick låna en gammal bekanting igår. Lorry aka Totto som hon kallades när hon var sällskapsdam till Sassen.
 
Fatta hur nöjd den här killen är. Vi var ute i över en timma och han ville bara fortsätta. Och trava typ hela tiden. Nu är han inte så stabil ännu så han kan trava utan att jag håller lite i jackärmen. Totto är dessutom en piggelin, svingar med huvudet och är smått busig. Rätt avigt att kuta lite på snedden, hålla koll på busponny och busbarn samtidigt. Buset är lite för orädd och bara garvar när han skumpar omkring i traven och försöker rida lätt. Men det är väldigt roligt.
 
Man måste även borsta och ta hand om lilla hästen. Annars är vi inne i en spännande 4-årsperiod just nu. Det ska testas gränser så jag är helt matt efter helgen. Phust!
 

lördag 8 november 2014

Gottesmörj

God doft, bra färg och inget jox i. Helt ok valla.

fredag 7 november 2014

Bodytilt?

Bilden har jag lånat hos stc.se
I morse gick jag på min första gruppträning på gymmet. Bodybalance. En bra träning för mig som är lite av ett obalanserat kylskåp. Jösses vad jag är bra på att välta! Dock så blev jag lite seg (väl avslappnad) efteråt. Ingen bra start på en jobbdag. Bättre för en helgdag som ska vara lugn. Nu är det efter lunch och jag är fortfarande lite seg. Kanske blir det bättre när kroppen kommer igång med dessa nya vanor? Vad vet jag. Träna häst på morgonen har jag alltid tyckt om men då får man ju mycket frisk luft på köpet. Och absolut inga avslappningsövningar. :)
Det som är trivsamt med gymmet är att jag träffar mycket bekant folk. Det blir lite ensamt att jobba själv hela dagarna så det är trevligt att komma ut. Ett för mig nytt fenomen är alla chica damer som tränar. De har fina färgglada träningskläder och är piffade i håret. Som små söta tantbakelser. :)

Webshoppen stängd på tisdag mellan kl 10-12

Snart är denna design historia...
Tisdag den 11/11 så är shoppen stängd mellan kl 10-12. Går det snabbare så öppnar den innan. Så för att kompensera er bjussar vi på 10% fram till på söndag (2014-11-09).
Glöm inte att ange koden NY14.

torsdag 6 november 2014

Gott och nyttigt. Går det?!

Drog ihop en supergod smoothie till kvällsmat ikväll. Buset knäckte två glas och jag fick ett halvt. :)
Cashewmjölk, hallon, blåbär, jordgubbar, slaskigt päron, banan, en klick jordnötssmör och en klutt honung. 

Översocial...

Och hur känns det...

En liten kille som tyckte det var kallt i morse...
 ...dagen efter? Helt ok. Jag kunde tydligen tagit i lite till. Dock valde jag att gå ut ganska lugnt för att inte ta i så jag inte kan röra mig. Har en förmåga att göra så annars. Nu startar jag så att det går att träna flera dagar tätare istället för att köra järnet och inte komma ur sängen på en vecka. Crosstrainern som jag värmde upp med tog mest. Vänster vad är väldigt sur. Annars känner jag väldigt lite träningsvärk trots att jag tog i så jag skakade. Magen körde jag tyngre och där känner jag noll. Jahapp! I morgon ska jag gå på ett gruppass. Något som de beskriver så här; "en mix av Yoga, Tai Chi och Pilates där du blir smidigare, starkare och lugnare". Lite flummigt men jag ska prova. Hoppas jag inte somnar eller välter. Det är mina största farhågor just nu. Bästa Hälsningar Kassaskåpet.

onsdag 5 november 2014

Gympremiären klar...

Bilden är lånad från http://icanhas.cheezburger.com/
Så idag tog jag lunchen till ett introduktionspass på gymmet. Kände att det skulle vara bra att gå igenom maskinerna. Anade att de skulle se lite annorlunda ut än för 20 år sedan. Det var jag och tre pensionärer som var med. Inte den vassa sorten utan krokiga och långsamma. Frågade samma frågor om och om igen. Som det kröp i mig. Men jag höll god min, log och såg snäll ut. Träffade lite folk jag kände under detta korta pass så det lovar ju gott. Kul att komma hemifrån och se lite annat. Sålde in sportbh:n till söta instruktören som hade lite hylla. Oväntat? Inte?! :) Men den är ju bra och (som vanligt) hade hon svårt att hitta bra bh:ar. Mitt mission att lösa.

Vad händer?!

Kattthermometern visar vinter nu...
Denna veckan är av lite varierad sort. KJ jobbar så det är hämta och lämna, laga mat och fixa. Inget konstigt med det. Jag har några provningar inbokade och så är jag bjuden på middag med ett gäng hästtjejer på fredag. Idag har jag något speciellt inbokat på lunchen. Första passet på gymmet. Ska gå igenom maskinerna och det kan väl behövas efter att inte ha satt en fot på ett gym på ca 20 år... Hej hej träningsvärk! :) På söndag är det fars dag så min plan är att åka till Stillingsön och hänga. Vet att det finns ett nedhugget träd som behöver flyttas på. Buset hjälper säkert gärna till. Nu ska jag packa några paket innan det är dags att åka.

måndag 3 november 2014

Gottemacka

Avokado, gravad lax, hovmästarsås och ruccola. Var rejält hungrig ikväll. Inte nu längre. :)