måndag 29 juni 2015

Ännu en svettig jobbresa på gång

Jag hoppas mässhallen har bra AC. 38° är åt helskotta för varmt. 34° också. Pust!

lördag 27 juni 2015

Idag Falkenberg

Vackra Sass tävlar tre dagar och idag kunde jag åka ner. Hon fick inte riktigt fäste och blev lite osäker. Grova missar i inledningen av dagens program men fin fortsättning. Ett för tidigt byte senare gav totalt drygt 65% och lite utanför placering. 
Buset var med. Mellan barken och trädet som vi säger. 
Sötsassen förtjänade flera äpplen och massa kli på halsen när knopparna var borta. Så musklig hals hon fått!
Så här munter kan man se ut innan middagen. :) Blev gottemiddag på Laxbutiken efter tävlingen. Fish & chips till Bus och grillad lax till mig. Så gott!

fredag 26 juni 2015

Restorders in mass...

Tacksam för allas otroliga tålamod...

torsdag 25 juni 2015

Bästa platsen

Knävecket. Ihoprullad till en boll. Snarkar. 

onsdag 24 juni 2015

Det här älskar jag!

Nejdå, jag ger inte bort några detaljer om mina nya bh-modeller. Inte annat än att det ska bli snyggt. :) Just nu håller jag på och jobbar med detaljer som kommer lyfta dem ett rejält snäpp. Mycket måste hittas på mässan i Paris nästa vecka. Ska bli så kul!

tisdag 23 juni 2015

Husmoderlig?

Knäna på Busets jeans tar stryk nu. Shortsen har han använt en gång. Snubblade och rev upp knät. Fördelen med längre shorts. Byxorna spricker och knät håller hyfsat. Idag har jag roat mig med att stryka på lite lappar på jeans. Hoppas det håller över sommaren iallafall. Sedan är de för små. 
På de lite nyare fick jag tipset att stryka på vliselin på baksidan av tyget där knäna slits mest. Det ska tydligen spara fibrerna. Värt att testa. Kostar inte många kronor. Så nu har jag väl varit väldigt duktig?! :)

Rabattkod och fraktfritt

En liten glimt av vad vi plåtade igår

Två dagar framåt är det 10% rabatt på allt i webbshoppen 
om du anger rabattkoden S15. Det är även fraktfritt under 
denna period. Gäller 2015.06.23-25.

måndag 22 juni 2015

Vågor i håret och pannkaka i ansiktet

Idag har jag stått framför kameran. (Därav spackel och lite vågor i håret). Inte superbekväm med det men jag tror att den bilden vi tog ute vid havet kommer bli lite skön. Den kommer jag dock hålla för mig själv ett tag till. Ni ska få se den när crowdfundingen drar igång. Tog även lite produktbilder på nya sportisen. Där är jag dock inte helt övertygad om att jag ska stå framför kameran. Vi får se. :)

söndag 21 juni 2015

Nu är vi jättetrötta!

På förmiddagen tränade jag ett pass. Efter lunch hade vi tänkt åka till Kungälvs fästning och spana. Men bilköerna satte stopp för detta. Vi la om planen och fiskade krabbor istället. Räkor är oslagbart bete. 
Vandrade runt på stranden och upp en sväng i berget. Hittade styvmorsvioler som jag tycker är så söta. Växte stora mattor på berget där min mormor bodde förut. 

Sedan blev det korv med bröd på altanen och en god dessert. Nu är jag lite sliten. Bus gjorde klart för mig att han är jättetrött. Tror honom. Vi avslutar med Kapten Sabeltand på tv och myser i soffan. I morgon ska det plåtas. Bäst att gå till sängs i tid för att försöka få sin "skönhetssömn". :)

lördag 20 juni 2015

Midsommar

Mycket handlar självklart om den här gubben. Tråkigt nog började han veckan med en förkylning och lite dåligt med sömn. Det tar på krafterna. Och humöret.  Men en lugn tur med lilla "Totto" var mysigt. Med en hand som är det senaste. För så gör cowboysar. 
Han fick lära sig mocka i hörnet. Hittade ingen skottkärra. Så här gjorde vi oftast på kvällarna när vi hade hästarna hemma. Då blir det ju mer lättmockat dagen efter. 

Sedan lite klassiskt midsommarfirande. Första gången för Bus. Dansen tyckte han var fånig (jag förstår honom) men pilkastning och fiskedamm var kanon. 

Vi åt god mat med mor och far men såg till att åka hem i god tid. Den lille gubben behövde sova. Och idag tog han sovmorgon och sussar fortfarande skönt. Nu får vi se vad resten av helgen kan ge. Det är ju två dagar kvar av ledigt. :)

torsdag 18 juni 2015

Lagerdilemma

Bilden har jag lånat hos ikea.com
Sitter och funderar på hur jag ska kunna få till mitt lager i framtiden. Jag har inte hur mycket plats som helst och det måste vara lättjobbat. Har haft hyllsystem men påsarna som bh:arna ligger i är halkiga och har en förmåga att rasa ut. Jag behöver inte mer jobb än vad jag redan har. En hel del av mitt lager från Anita och Freya har jag i Ikeas trådbackar. Gamla sportisarna ligger i wellpapplådor med ett hål på framsidan. Dessa är bra men funkar inte för lite större volymer. Måste nog först testa hur många sportisar det går in i en back innan jag shoppar. På måndag är det dags att fota nya sportisen och sedan lägga in den i webbshoppen. Längtar efter att få hem leveransen. :) Men nu ska jag snart ta helg. Tre lediga dagar. Det behövs nu.

Vilken middag!

Den här snygga snubben hade fixat överraskningsmiddag för mig igår. På Sjömagasinet.
 
Började med ett glas bubbel. Tattinger. Ohlala! Hade (nästan) glömt hur gott det är.

Förrätterna. Kungskrabba med sällskap. Du får gå in och kolla menyn på deras hemsida. Hinner inte rabbla. Den tyckte jag var god men något kall och lite blek i smaken. Det var efter denna som magin började på riktigt. Ångkokt piggvar med sås på Champagnevinäger och galet god fylld Yorkshirepudding. Himmelriket på en talrik. Var så hungrig att jag glömde fota.

Men sedan kommer den dessert som står etta på min dessertlista just nu. Kommer bli svår att slå. Hallon och lakrits i olika varianter. Finns inte ord för hur gott det här var. Tillsammans med...
 
Det perfekta dessertvinet. KJ propsade på att jag skulle välja det. Jag är nu tacksam. Vilken magisk kombination. Kolla bara färgen!
 
På väg hem. Så mätt att jag fick luta stolen bakåt. En riktigt fin matupplevelse. Med min favvosnubbe. :)

 

tisdag 16 juni 2015

Lite mer om resan i Bosnien

Frukost ute. Morgonen var bäst. Lite friskare luft och lagom varmt. Vi hade ca 32° mitt på dagen och en AC på kontoret som inte riktigt orkade med. Komma från 12° och in i detta var inte helt lätt. Prova sportbh med en svettklibbig kropp var ännu trixigare. Men jag är så glad att jag åkte dit. Många detaljer kom på plats och de första prototyperna för kommande bh:ar gjordes. Familjen som äger fabriken är dessutom väldigt trevlig och bra att jobba med.

Mäktigt landskap och fina motorvägar. Oväntat lite trafik. Småvägarna var lite annorlunda. Bra skick men gick mitt i byarna. Gränserna mellan Kroatien och Bosnien låg mitt i en by. En fil där lastbilarna parkerade. De måste ju in och joxa med papper. Så man fick sitta i kö och snirkla sig förbi så gott det gick. Tog en stund innan jag kom på det. Svensk som man är och står lydigt i kö.
 
Söta tanter under paraply i Zagreb. Jag förstår dem. Solen är ingen lek.

Efter tre timmar och två mindre felkörningar så var jag extremt glad över att se denna skylten. Framme på flygplatsen i Zagreb. Spänningshuvudvärken släppte när jag var på plats. Jäklars vad skallen sprängde när jag hade tappat bort mig lite innan gränsen till Kroatien. Först fanns det skyltar och sedan inte. Phu!
 
Så nu är de på gång. De efterlängtade. Både vita och svarta sportisar i uppdaterad version. Kommer ta bilder snart och lägga upp dem i webbshoppen. Kommer gå som en ny produkt då det är några ändringar. Nu när jag känner efter så är jag stolt över mig själv. Jag har utmanat mig själv och gjort något bra. Det här handlar om mer än att bara kränga bh:ar. Jag vill göra bh:ar som är sköna och förmedla att det är ok att se ut som man vill. Webbshoppen är inte där ännu bildmässigt men det kommer. 


måndag 15 juni 2015

Nana kudden

Hur söt är han lille Otto?!

Kudden fick Buset mormor att sy till just Otto. 

Så har jag ställt upp min fina orkidé på en hylla ovanför soffan. Den har stått lite för farligt i fönstret. Lite för länge. 

söndag 14 juni 2015

Och så lite rabarbersaft

Kunde inte med att slänga alla rabarber när jag grävde bort en planta idag. En del ligger i frysen och dessa hamnade i grytan.
Kolla färgen! Så oväntat vacker.
Tog lite mindre socker än receptet sa så det är lite sting i den. Blev bättre än väntat. Riktigt bra nu när jag smakar och tänker efter. Tur vi har en planta kvar. :)

(1 kg rabarber i små bitar kokas i 1,5 liter i 15 minuter. Inte röra runt. Då blir saften grumlig. Jag "skummade" saften lite i slutet. Det har min mamma lärt mig. :) Sila av och ner i kastrullen igen. Tillsätt 4 dl socker (4,5 dl i receptet) och saften från en citron. Koka upp igen och låt svalna. Häll på flaskor. Klart!)

Klippa klorna efter gräset

Efter att ha härjat större delen av dagen i trädgården så får jag inte bort skiten under naglarna. Dags att klippa och fila...
Oscar. Mitt sällskap. Buset hängde med en kompis. Stor liten kille nu. 

Mitt andra sällskap. Bra fart i den. Rejält tung bara. Lite seg jag blev i armarna. Behöver inget gympass idag iallafall. 

Så här fina har tomatplantorna blivit av att bo i fars växthus ett tag. Nu får de bo ute. Men de får skön värme från väggen bakom. Tegel är grymt! Lite sommar på det här så får vi bra skörd. 

Jordgubbar och smultron har fått mer jord och även lite bark på toppen. Vinbär och blåbär har rensats från ogräs. Tog även bort en rabarberplanta som stod till höger om pallkragarna. En planta räcker och den här skuggade dessutom jordgubbarna. Nu ska jag nog ta det rätt lugnt resten av dagen. Har varit några fullspäckade veckor. 

lördag 13 juni 2015

En kakig födelsedag

Eftersom Buset beställde prinsesstårta så bestämde jag mig för att även göra min favvokladdkaka. Den är slut. Såklart. Smeten är så god att jag kan inte låta bli att slicka rent allt. Vuxet. Jag vet. Men det är kakao från Valrhona!

Så fick jag piffa till mig lite. Och tårtan. Mor och far, bästis Snäckan och familj samt syster med gobbe och en systerdotter med pojkvän kom på middag idag. Otroligt trevligt! KJ grillade god kyckling och sallad till. Grymt gott. Som alltid. Min mästerkock. Nu popcorn i soffläge. Skönt. 

torsdag 11 juni 2015

Högt på önskelistan!

Jag vet att den är för dyr men hoppsan vad den är perfekt! :)

Så nu är det strax dags att hoppa in i Skodan och börja resan hem. Först kör jag till Zagrebs flygplats. Tar ca tre timmar. Lite tulljox vid gränsen och några vägtullar, men annars fina motorvägar. Så flyger jag till München och väntar lite på flyget till Göteborg. Idag hoppas jag på att slippa strul för nu vill jag bara hem till alla Kallar. :)

onsdag 10 juni 2015

Födelsedag utan planer

Bilden på Roy Fares vackra tårta har jag lånat hos recept.nu
Låter kanske inte som någon big deal. Men jag har alltid gillat födelsedagar. Nu är det ju så att jag kommer hem sent på torsdag kväll och har födelsedag på lördag. Kanske boka bord någonstans för en god lunch? Utan att åka för långt. Kommer nog att vara lite mätt på att resa någon vecka eller så. Men i början av juli bär det iväg igen. Då till Paris på underklädesmässa. Kommer bli extra intressant denna gången. Letar efter väldigt specifika detaljer nu. Så grymt kul. Äntligen händer det!

tisdag 9 juni 2015

Ugnsbakad blondin fylld med aprikoser

Fyttisjuttan som jag svettas. Prova sport-bh i denna värme är ingen lek. Den sätter sig fast på ryggen. Som om svetten var klister. You get the picture?! :) Annars är jag bra omhändertagen. Alla är väldigt vänliga. Vi har testat och ändrat lite på sportisen samt börjat på prototyper av de nya bh:arna. Ätit den godaste lilla aprikos någonsin. Men glöm att släppa ner håret. Då rinner svetten i nacken som en mindre flod. Ikväll ska jag bli visad stan. Lär behöva en dusch och ett svalt hotellrum innan dess.

måndag 8 juni 2015

Så utsvulten

Rummet på hotellet ligger mot trädgården. Som tur är. Trafiken på gatan är nästan hårdare än på motorvägarna jag kört. Tog en timma längre än jag förstått men så körde jag inte i 150 som många andra. Skönt att det var så få bilar. Jag har rullat på i mitt tempo. 
Utsikten från restaurangen är väl inte direkt läcker. Men jag bryr mig inte. Längtar bara efter dagens första vettiga mål mat. 
Med alla förseningar så får vi börja jobba i morgon bitti. Lär väl inte vara något problem att somna ikväll... Skönt att vara på plats. Och jodå, jag längtar hem till familjen. Redan innan jag kom till Landvetter slog det till. :)