söndag 29 november 2015

Sölarsöndag

Vi kom oss inte ur sängen förrän efter nio idag. Skönt. Sedan drog grabbarna iväg efter frukost och jag tog mig till torget och spanade julklappar. Snäckan och dotter slöt upp och vi åt lunch tillsammans. Himla mysigt!

Första pepparkaksbaket klart. Bus gjorde katter som sedan dekorerades. Men mor, du får sätta en deg som vi kan baka nästa helg. Din är sååå mycket godare. 

Det regnar. Bittert för skitsvansar. :(

lördag 28 november 2015

Simmärken och julpynt

Stolt kille. Blå baddaren och silvergrodan. Jag var inte med denna gången. Körde ett rejält pass på gymmet och kände mig stark. 

Satte upp två stjärnor idag. Den ena var lampan trasig i. Får lösa det i morgon. Gott att få lite mer ljus i huset. 

Köpt nya blockljus. Rosa. Busets favvofärg. :) Nu slappekväll med brie, parma, tryffelsalami och amarone. Om vi inte hinner somna innan. Zzzzzzz...

onsdag 25 november 2015

Juleljus i vårt hus

Det är lite tidigt men jag ville se hur den lyste. Man kan säga att den lyste upp så bra att den inte går att ha i fönstret bredvid tv:n. Den lyser för starkt. Men snygg är den. Köpt på Åhléns. 

En liten lampa till Buset fick hänga med hem från Rusta. La ut en blänkare på Facebook och vips slapp jag springa runt förvirrad och leta. Bara rakt på, betala och iväg. Grymt tacksam för hjälpen. 

tisdag 24 november 2015

Julljusstake?

En månad kvar till julafton. Är lite sugen på ljus i våra stora vardagsrumsfönster. Hittade denna på ikea.se. Dock finns den inte i Bäckebol utan Kållered. Har möte i morgon eftermiddag i stan så vi får vi se om jag pallar att åka dit och knö med folk. :)


måndag 23 november 2015

Nu jäklars!

Frost ute. Kaminen är tänd. Katt på skrivbordet. Jag är tokladdad för att få fram fler egna produkter. Bara några små saker som ska lösas först. Eller. Jag försöker se dem som små. :) Hoppas du hänger med. Nu kör vi!


lördag 21 november 2015

MEN HERREGUD!

På väg mot poolen. Sista dagen på denna resan. 

De nya "paddlarna" är testade. Inköpta för egna pengar och väldigt viktiga. 

På väg mot bussen till flyget med tunga steg. 

Hemresan gick helt ok. Bäst var nog när Bus fick impa på lille kompisen med sina fräcka appar. 
Nu ligger jag under duntäcket, t-shirt, mysoverall och yllesockor. Känns som jag aldrig kommer att bli varm igen. Fryser så det gör ont i kroppen. Inte ok. Svårt att förstå att det bara var 12 timmar sedan vi simmade runt i poolen och gottade oss i solen. :)

Dags att emigrera?

Så detta är vad som väntar oss. Ingen höjdare. Men vi har haft det så bra här. Nu snart dags för frukost, lite packa och ett sista dopp innan bussen går mot flygplatsen. Hej hej Svensk skitvinter! 
Bilden är lånad av smhis app. 

fredag 20 november 2015

Vill inte!

Vi har haft det så bra och i morgon åker vi hem. Kunde lätt stannat några dagar till. Bus är bedrövad och vill flytta hit. 

En av alla pooler på området. Denna ligger framför en av restaurangerna. Och alla de fina odlingarna imponerade stort på mig. 

Utsikt inifrån över vår favvopool. 

Och så lärde den lille rackaren sig att simma idag. Stort! Han är omåttligt stolt. 

Veckan har tagit ut sin rätt och vi ritade och löste korsord en stund under parasollet. VILL. INTE. ÅKA. HEM. :)

torsdag 19 november 2015

Familjen mango?

Vi är helt tokiga alla tre i denna magiska frukt. Oavsett form. Frukost, mellanmål och middag. Gott!

Fick överta en luftmadrass av en familj som var på väg hem. Så nu har vi ännu mer att släpa på. Men det var löjligt kul att paddla runt med den. Fick t.o.m. Bus att ligga och softa en stund. Medan jag simmade och puttade på. Såklart. :)

Han lämnar inte vattnet annat än under tvång. Har nu lärt sig att "dyka". Han hoppar i vattnet och...

...simmar en bit med nyllet under ytan. Så söt. 

Efter dusch blir det iPad för att softa en stund innan middagen. Nu har jag varvat ner och slappa är inget större problem. Fast det blir mest härja i vattnet med små pauser för att torka lite. :) Nu dags för frukost. 

onsdag 18 november 2015

Osynkade

Jag vaknar rätt mycket tidigare än Kallarna. Och är helt slut på kvällen efter middagen. Sjukt tråkigt men jag har svårt att bara ställa om och sova på förmiddagen. Inatt dök även Buset upp i min säng och han är inte direkt stillsam. Hade jag inte ont i halsen skulle jag gått till gymmet på morgonen. :( 

Igår förmiddag drog vi mot havet och öknen. Blåste satan. Med linser så var det bara att vända. Ögonen var blodröda på kvällen. 

Så jag glodde på folk och dårar som surfade medan pojkarna gick på upptäcksfärd. 

Eftermiddagen spenderades vid och i poolen. Skönt! Lite moln i ca en timma men sedan klart igen. 

Finns fiskar och sköldpaddor på ett ställe i hotellet. Mycket spännande kan jag lova. Varje dag. :)

tisdag 17 november 2015

Var det måndag igår?

Strålande väder igår. Både jag och KJ kände oss lite fräschare. Lite mer aptit. Vi har alla tre åkt på en liten förkylning och Bus var sist ut. 
ACO kids sun rekommenderar jag varmt till alla som inte vill bränna sig. Den stoppar nästan allt. Jag tycker om att vara i solen men vill inte bränna mig. Och Buset är ju ostoppbar. Vi är lika vita och fina som när vi kom. :)

Lite mer chill igår än i söndags. 

Pappan slösurfar och dricker kaffe. 

Varmaste poolen ligger mitt i området. Inte så spännande men utan grus och varm! På förmiddagen är vissa pooler svinkalla. Inget för mig. 

Så fin när han sover sött. Har sällan sett honom så trött på kvällen. Det är hårt att ha semester. :)

söndag 15 november 2015

Tantcharmör och Bob

Bus har varit i pooler nästan hela dagen. När det var dags för lunch fick jag släpa upp honom. Han har också en grym förmåga att charma tanter. Och ger de honom sitt lillfinger tar han hela armen och slutar inte prata.   

Jag har läst ut boken jag började på igår. Så himla bra. Måste även läsa de andra två böckerna om Bob. 
Och hotellet har en egen Bob. Smyger omkring vid restaurangerna på kvällarna och tigger/snyltar mat. 

Utsikten från vår balkong. Helt ok. Längst bort ser man havet. Men hotellområdet är bara så fint. Och så stort. Fina odlingar och det står skyltar på många träd och buskar. Citroner, oliver, apelsiner, kaffe, bananer, mullbär, carambole, granatäpple och mycket annat. 

Rummet är bra men det syns att hotellet har varit igång några år. Men verkligen inget som stör. Väldigt smart är att toan och duschen har var sina rum och handfatet finns mellan dessa. Frukost- och middagsbufféerna är det full fart på. Ibland ryker tallriken innan du ens tuggat ur. :)
Idag har jag gjort noll och ingenting vettigt. Lite annorlunda. Minst sagt. Och säkert nyttigt på något sätt. :) 

fredag 13 november 2015

Packad och klar?

Nästan allt är packat. Typ necessären kvar. Skor i ziplock tyckte jag var lite smart. Klockan ska ställas på fem. Får se hur vass Bus är vid den tiden. :)

tisdag 10 november 2015

Ett steg vidare

Eller flera? Har haft en tygleverantör från Tyskland här idag. Flera material blev jag väldigt sugen på. Två material gav mig idéer om en helt ny sportbh. 
Så har jag haft ett megatrevligt samtal med en av Sveriges bästa och härligaste ryttarinnor. Kommer berätta mer om detta framöver. 

måndag 9 november 2015

Känns jobbigt...

...eller inte. :) Bilden har jag lånat hos yr.no.

söndag 8 november 2015

Fars dag

Buset firade sin pappa igår. Vi åkte till jobbet och levererade kärleksmums och bok. Samt en hel del mys. 

Idag är det min farsgobbes tur. Han fick presenter och en extra promenad. Så här glad blev Bus av att trava upp för backen på racerponnyn. Ljuvligt väder idag. 

86 och 93

Bus hittade två små bilder hos mormor idag. 
1986. 16 år och smög omkring på gymnasiet. Läste reklam och dekoration som det hette på den tiden. Väldigt blyg och försiktig hästtjej. 

1993. 23 år och betydligt kaxigare. Jobbar på reklambyrå i Göteborg. Här håller jag på att låta håret växa ut från kort page. Eyeliner och nästan alltid knallröda läppar. På hugget. :)

lördag 7 november 2015

Lugn lördag och kattbebis

Bus har firat far idag och hängt på hans jobb. Spanat in nya helikoptern och ätit kaka. Han tyckte att namnet "kärleksmums" var väldigt fint. Berättade han ikväll. Lille sötnosen. Jag tyckte att "spänngroda" var lite kul.
Nu ligger jag på soffan och kollar på Hobbit. Ska strax gå och lägga mig. Imorgon blir det en tur till min farsgobbe. Kanske en hinner vi med en tur på racerponnyn också. :)

Och kolla in lillasyster till våra skitsvansar. Så ljuvlig!

fredag 6 november 2015

Mysdag med Bus

Efter en sen frukost och ett bad så skulle håret tämjas. Han ville ha det rakt bak som han kallade det. Dock var inte håret så lydigt så det slutade med sidbena. 
Sedan har vi drällt runt på torget. Ätit pannkakor och köpt farsdagspresenter. Imorgon hälsar vi på pappans jobb och söndag blir det morfars tur. 
Nu hänger vi hos en kompis till Bus. Sedan ska vi ha fredagsmys med räkor och lite chips. :)

Måste bara visa isbjörnen Bus gjort i förskolan. Tycker den är så fin. Lille konstnären. :)