söndag 31 juli 2016

Våfflor och Pokémon

Ibland ger jag efter och gör våfflor. Detta recept tycker jag är bra. Fast jag tar fyra dl dinkel och 1 dl grov dinkel. Bara veva ihop och grädda. Smeten blir seg så använd slickepott. Annars blir smeten kvar i bunken. Blir ca åtta-nio våfflor. 

Så har jag och Bus testat Pokémon. Det var mest spännande de första två dagarna. Inatt blev sömnen sådär så idag har vi tagit det lugnt. 
Far hjälpte mig med våra fönster i eftermiddag. Han har en manick som man skrapar och suger upp putsvattnet med. Jag tvättade och han torkade. Blev en stor (gigantisk) förbättring. Länge sedan de fönstren putsades. 

Det mesta utom sexan stämmer på våra skitsvansar. Som tur är. Räcker att Otto småbiter mig i benen. Väldigt söta och rara smådjur vi har. 

Dessa smådjur är jag dock inte glad över. Har letat lite men ännu inte hittat larven. Lite nyfiken. Vad för kreatur tycker om pelargoner som stinker så vidrigt?!

Och så grattar vi min bror idag! Bygg fint så ses vi på lördag. :)

torsdag 28 juli 2016

Kolla så fint!

Jag och Bus åkte till mormor i går eftermiddag. KJ stannade hemma och slet. Jag har i omgångar klippt ner rhododendronbuskarna utefter norrväggen. I höstas kapade far ner dem. Jag blev helt enkelt less på att köra grenarna till tippen. Har gott om annat att röja med. Så nu hoppas vi gräset tar sig fint.  
Har varit i nya stallet och lämnat lite prylar idag. Sadel, träns, benskydd, schabrak och lite täcken. De sista stinker efter att ha legat och megasnälla J tvättar allt för mig. Jag bara häpnar. Så otroligt bussigt!

På bilden ser ni mitt försök att grädda våfflor med bakpulver i. Kommer inte hända igen. Håller mig till det jag vet blir bra. :)

Ottogoset i morse i vår säng. Helt väck. 

Ottogoset får lite magmassage i kväll. Igen, helt väck. 

onsdag 27 juli 2016

Makrill och måvar

I förrgår drog vi ut med båten och fiskade makrill. KJ och hans far var ute på söndag kväll och fick ett gäng. Bus fiskelycka har väl varit sådär när de har varit ute. Man måste ju få lite fisk på sitt egna spö?!
 
Fräcka pippifåglar. Sugna på gratis firre.
 
Tog hem ett litet gäng som Snäckan fick. Minst lika många fick dyka tillbaka i djupet. Jag är en väldigt dålig (blödig) fiskare.
 
Så var det dags att ge sig av hemåt i vår lilla Jullan. Det fina är att man inte behöver hålla så mycket koll på andra båtar. Du vet högerregel och så. Alla åker förbi/runt. Mycket avslappnande.
 
Snultrade omkring lite medans pappan spolade rent båten. Båten på bilden är KJ sugen på. Den ser ju ut att ha en rejäl motor så det funkar för mig. Saknar bara en plats man kan lägga sig raklång på. :)
 
Igår hängde vi hos Snäckan och fick grillad makrill till middag. Väldigt gott. Bus är så förtjust i kaninisarna som de passar. Visst är de supersöta men lite trista?
 
Och så greppar man gosedjuren hårt runt halsen och somnar så gott. Bara hur fin som helst.
 

tisdag 26 juli 2016

Dags för första tävlingsskjortan?

Jag älskar ju blått. Svart hjälm, svart kavaj och så brukar jag ha en vit plastrong och en brosch med blå stenar. Frågan är om man kan ha denna och broschen på kragen? Just nu till rea-pris hos horze.se

måndag 25 juli 2016

Bilder från helgens tävling

 I travlängningar ska man störa så lite som möjligt. Sass säger "håll bara i dig, jag fixar".

På söndagen blev de fyra i nationell PSG och trea i diamantcupen. Så glad över att Alexandra fick den tavla hon ville ha.

Sedan skulle vi ta den obligatoriska uppställda bilden med huvudet fullt av stora rosetter. Sass tyckte blä. Nu är jag trött och varm. Har gjort mitt. Hejdå.

Sedan tog hon Alexandra med sig och gick till stallet. Alex hade noll att säga till om. Sjukt kul bild.


lördag 23 juli 2016

Hav och hästar

Fick visst värmeslag eftersom jag glömde lägga in text till bilderna. Just i lördags tog värmen mig rejält. :) Här går grabbarna och jagar sandmask i fredags. Jag tycker blä...
På kvällen drog vi ut på en ö och grillade. Otroligt vackert men Bus var sliten så fisket efter grill blev kort.

Till slut låg han mot mig och höll nästan på att somna. Det är tufft att bada och leka i värmen hela dagarna. Det lilla guppandet är också sövande.

Jag har hängt på Lilla Edets fina sommartävlingar med min vackra Sass. Har lite bilder från söndagen som jag nog lägger in på tisdag. Eller kanske måndag kväll. Får se hur jag orkar. Värmen gör att hjärnan är rätt seg. Då passar bad bäst. Jobbar gör jag på förmiddagen. Tur att det ska bli lite svalare för jag måste stänga hage så det är klart till min svarta pärla kommer.

Förtydligande angående Sassens hemkomst

Var på Lilla Edets Ridklubb idag och tittade på min vackra Sass. Startade en PSG och fick 67,807% och blev fjärdeplacerad. Så stolt jag är över hur fint Alexandra lotsar henne. På träns och med så fin teknik och känsla.
Idag fick jag reda på att folk undrar om jag tar Sassen ifrån henne. Så är inte fallet. Jag hade tänkt att de skulle fortsätta ett tag till. Men Alex (och hennes familj) har en verksamhet och många hästar som ska inte bara ridas utan gärna ha en boxplats också. Det är anledningen till varför jag (överlycklig) får hem och ska börja rida Sassen igen. Så ingen får för sig att jag tar hästen ifrån henne när det går så bra. :)

Tillägg: Och vi är goda vänner. OM nu någon får för sig något annat. :)


torsdag 21 juli 2016

Sjön suger!

Har jobbat en del sedan KJ kom hem. Men finvädret idag gjorde att jag drog tidigt till Tjörn och plockade jordgubbar. Jobbade lite när jag kom hem och efter lunch blev det stranden. Bus träffade sin bästa kompis där och de lekte i timmar. Så nöjda och glada. Det går inte att släppa dem när de är i vattnet och jag vet inte hur länge jag stod i vågorna och höll koll. Normalt så badar jag ihop med Bus men det är lite väl kallt i vattnet för min smak. Nu är jag gott mosig och tänker unna mig att njuta av årets sista jordgubbar och lite Valrhona. 

onsdag 20 juli 2016

Rabattkod och fraktfritt


Ange rabattkoden JULI16 för att få 15% på alla varor. Gäller ett köp per kund och fram till den 2016-07-25. Fraktfritt hela juli.

Badjävlar

Jag och Bus drog till stranden igår igen. Denna gången på hemmaplan. Köpte med lite lunch och la ut vår urtjusiga picknickfilt från Gekås. Kan säga att vindarna var inte nådiga. 19 juli och kalla vindar. Svensk sommar. :)
 
Men säga vad man vill. Vackert är det. Bus hoppade runt och lekte så han höll värmen. Och brottades med mig så även jag blev varm. Men han satte inte en tass i närheten av vattnet. Jag förstår varför. Extra bonus var att Snäckan med familj kom dit så vi fick lite sällskap.
 
Det här gänget vill jag se den 2 augusti. Galet roliga!

måndag 18 juli 2016

Soft start på veckan

Började dagen med mys i soffan med småkillarna. Så söta. Lite samma nyanser i håret?

Glömde min plånbok hos mor och far igår så idag åkte vi tillbaka. Bus passade på att vila ögonen lite. Fortfarande något bakis efter cowboylivet. 

Drog ner till havet och fiskade krabbor och for omkring. Väldigt mysigt. Väl kallt i vattnet så det blev inga bad. 

Och denna gräsmattan... Mossan invaderade den så jag köpte och spred en svindyr liten säck i försomrars. Gödning och mossavlivare. Funkade skitbra. Gräset växer så det knakar. Och jag får kratta. Astrist. Far klippte i torsdags, jag krattade och idag klippte jag det igen. Och började kratta. Det blir så mycket gräs att jag måste ta upp det. Annars kvävs den och jag har ingen gräsmatta alls. Kanske en bra idé? 

söndag 17 juli 2016

Dagen efter dagen före

Igår vaknade Bus klockan sex. Jag stönade och bad honom ta med sig kudden till min 90-säng. Vi somnade otroligt nog om en timma till. Efter frukosten började väntandet på att parken skulle öppna. Plågsamt. Tur han kunde kolla på Kluro som är det senaste. 

Sedan var det fullt ös igen. Köpa nya skott och det var inga problem att hitta kompisar att skjuta mot. Alla barn lekte med alla. Utan konflikter. Ännu en bra dag. Efter lite mat vid 17 så var det inga större problem att få med Bus hemåt. 

Jag var så trött när vi kom hem igår att jag frös så jag skakade. Trodde jag hade fått feber. I morse sov vi till 7.30. Så skönt. Sedan kom Otto och ville mysa i mitten. Han är ett litet gullefjun. 

Idag är det lite slött. Men en del skott har givetvis avlossats. Ursäkta grannar!

Har krattat nästan hela gräsmattan idag och lite ångrat säcken med gödning som jag spred tidigare i våras. Enorma mängder gräs. Tur gräsmattan är liten. 

fredag 15 juli 2016

High Chaparall

Bokade hotell i morse efter att ha stämt av vädret. Ner med lite matsäck, kläder och iväg. Vi började med att ekipera Bus med hatt och pickadoll. Mer än nöjd. 

Det är läckert uppbyggt och sväljer mycket folk. Antar att vädret avskräcker en del från att komma hit. Det är helt ok att ta sig fram. 

Här är vi på ångloket just innan det blev skottlossning. Bus blev helt vettskrämd och trodde det var på fullt allvar. Sötnosen. 

De andra showerna gick mycket bättre. Då var det bara roligt och spännande. 

Han lekte med några grabbar innan jag mutade in honom på rummet med godis och Kluro på Barnkanalen. Nu försöker vi sova men det är brutalt lyhört. Inte trevligt alls. Hoppas det är lugnare i morgon så vi kan ge igen. Jag menar sova lite extra. :)


onsdag 13 juli 2016

Många ungar!

Här är mina nya sandaler som fick följa med hem från Lyon. Tycker de är så fina. Hoppas de blir använda i sommar. Just nu ser det rätt mörkt ut. 

Bus ville absolut gå på bio igår. Jag var så trött men bet ihop. Hur nöjd kan man bli över en låda popcorn?!

Zootropolis var filmen och vi gillade den båda. 

Och här läser Bus saga för sina barn. Han är pappa till dem alla. Hur sött som helst. :)


måndag 11 juli 2016

Skor, badmössor och portvin

Tog en shoppingrunda igår innan mässan. Insåg att jag kommit till skoparadiset. 
 
Men min praktiska sida tog över och endast ett par sandaler fick följa med hem. Tokrean gör att jag ångrar mig lite.
 
Vad tycker ni, dags att utöka badsortimentet med badmössor? 
 
En av mina Portugisiska tillverkare hade monter och bjöd på en liten skvätt portvin innan jag åkte hemåt. Så trevliga och vänliga människor. Ska ta tag i proverna jag fick i veckan när jag fått allt på plats efter min frånvaro. Idag gör jag bara det nödvändigaste och hänger med mitt Bus.